Meldura White Schoonmaakzeep Meldura

Toevoegen aan Verlanglijst


Meer informatie

Het zeepje kan je bijvoorbeeld gebruiken om de afwas te doen of de was of om hardnekkige vlekken uit je kleding te krijgen. Je bespaart er een hele hoop geld mee en het is nog eens goed voor het milieu ook. Omdat het zeepje gemaakt is om je afwas en was schoon te krijgen, is het niet zo verzorgend voor je handen als de andere zepen in de shop.

Hoe gebruik ik de schoonmaakzeep van Meldura?

Met onze schoonmaakzeep kan je naast alle huishoudelijke taken ook de afwas doen. Meestal wrijf ik hiervoor gewoon mijn sponsje over de zeep en smeer het dan onmiddellijk op mijn vuile vaat. Dit werkt voor mij prettig en snel. Je kan de blok zeep ook in een zeepklopper doen en hiermee je afwaswater tot schuim kloppen. Het water zelf wordt niet echt schuimig, zoals bij de meeste detergenten, dus ik vind het prettiger om de bubbels rechtstreeks op mijn vuile vaat te smeren, zodat ik visueel zie dat het proper is. Ik heb belletjes nodig! ;)

Je kan ook wasmiddel maken met de schoonmaakzeep. Dit doe ik zelf al jaren en onze was en wijzelf varen er wel bij. Je eigen wasmiddel maken is zeer milieuvriendelijk, gemakkelijk en heel goedkoop! Hoe maak je dat nu?

Recept ala Laura!

Zelf maak ik mijn wasmiddel als volgt: ik rasp mijn blok zeep, doe dit in een emmer, breng 5 liter water aan de kook met de waterkoker en giet dit gewoon op de geraspte zeepstukken in de emmer. Ik roer dit goed door tot alle stukjes zeep opgelost zijn en laat het dan afkoelen. Als het geheel afgekoeld is, giet ik het in een 5 liter pot en klaar is kees!

Ik was zowel de gekleurde was als de witte was met dit wasmiddel, maar je kan evengoed het geheel in twee splitsen en aan het deel voor de witte was 20 gram soda toevoegen. De soda moet je wel toevoegen aan het warme water als alle zeepstukjes net zijn opgelost en niet als het geheel al is afgekoeld. De hoeveelheid wasmiddel dat ik bij elke wasbeurt toevoeg, hangt een beetje af van hoeveel kledingstukken ik wil wassen. In ieder geval mijn was is proper en mijn pot wasmiddel gaat lang mee. Wat wil een mens nog meer? :) Oh ja, als wasverzachter gebruik ik wat azijn en ik voeg ook nog enkele druppels etherische olie toe (geur naar keuze).

Ingrediënten
Ingrediënten: kokosolie*, water, natrium hydroxide, castor olie*, parfum (etherische citroenolie*, etherische citroengras olie* en etherische tea tree olie*)

Ingredients (INCI): Cocos Nucifera Oil*, Aqua, Sodium Hydroxide, Ricinus Communis Seed Oil*, Parfum+, Geraniol°, Citral°, D-Limonene°, Linalool°

*van biologische herkomst °van nature aanwezig in etherische olie +bestaande uit biologische etherische oliën van citroen, citroengras en tea tree

11 andere producten in dezelfde categorie: