Biokatoen en fairtrade

Waarom kiezen we voor BIOKATOEN én FAIRTRADE?

Biokatoen is veel beter voor het milieu én voor de huid! Bij een biokatoenen kledingstuk is de stof gemaakt van biokatoen of anders gezegd: biologische katoen. Dit is katoen die afkomstig is uit de biolandbouw. Biokatoen groeit op plantages die verbouwd worden volgens de normen van de biolandbouw. Hier wordt geen gebruik gemaakt van schadelijke pesticiden! Mogelijke plagen worden bestreden met biologische middelen. Er wordt ook enkel gewerkt met organische meststoffen. Door de biolandbouw creëer je een levende bodem, die meer water kan opslaan waardoor er minder water verbruikt moet worden.

Bij de meeste merken die we verdelen gebeurt het verwerken van de biokatoen tot stof en tot kledij in westerse landen. Sommige kledingmerken kiezen er dan ook voor om de kledij te laten maken in oosterse landen, uiteraard wel volgens de fair-trade principes.

Bij veel merken vind je ook één of meerdere labels vermeld. Meer uitleg over de verschillende labels vind je op www.labelinfo.be. Ook de brochure die je op de website 'schone kleren' terugvindt, is interessant.

Wij kiezen alle merken en kledingstukken met een kritisch oog voor biokatoen en fairtrade. In de rubriek 'kledingmerken' zie je een overzicht van de verschillende merken die je in Anders Getint vindt.

Wij streven naar het GOTS-label voor al onze kleding!