La Tagua Elena groen Tagua La Tagua

La Tagua Elena groen Tagua Bekijk groter

Toevoegen aan Verlanglijst


Meer informatie

Tagua

De tagua-noot is het zaad van een palmboom die inheems is in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. "Phytelephas macrocarpa" is de wetenschappelijke naam van deze plant, wat zoiets betekent als plantaardig ivoor. De textuur, het uiterlijk van de tagua en hun roomwitte kleur lijken erg op ivoor. De Tagua is daarom ideaal als dier- en milieuvriendelijke vervanger van dierlijk ivoor. Ook het lichte gewicht van de bewerkte corozo is verrassend en dankzij de soepele, warme structuur kan het natuurlijke materiaal comfortabel op de huid worden gedragen.

Verse Tagua-noten hebben een geleiachtige consistentie en worden gedroogd totdat ze verder kunnen worden verwerkt voor het maken van sieraden. Vervolgens worden ze geschuurd, in vormen gesneden, gekleurd en gepolijst. La Tagua gebruikt milieuvriendelijke kleurstof uit Zwitserland, Japanse wetenschappers hebben getest dat de kleurstof niet uitloopt als hij nat wordt.

De ontwerpen van La Tagua worden gemaakt door ervaren ontwerpster Mako, wiens familie al jaren kimono's ontwerpt en maakt in Japan.

LA TAGUA MANUFACTURA gebruikt voornamelijk Tagua-noten uit Colombia, wat lange transportroutes en kosten bespaart en de regionale economie ondersteunt. Voor veel mensen vormt het gebruik van de wilde Tagua-noot in de tropische wouden van Colombia de economische basis van hun gezin. Op deze manier leren ze de natuur en haar hulpbronnen waarderen en dat het de moeite waard is om hun natuurlijke omgeving te beschermen.

Het is een lange weg die de natuurlijk gekweekte Tagua-noot uit de bossen van Colombia moet reizen naar het voltooide sieraad. Moeilijke transportomstandigheden; de met de hand geoogste noten moeten vaak per boot vanuit de ontoegankelijke delen van het regenwoud worden vervoerd; Lange droogtijden en de handmatige verwerking van het natuurlijke materiaal, dat constant onder controle staat, maken de noot tot een begeerd en ook uniek natuurproduct, dat erg populair is.

17 andere producten in dezelfde categorie: