Ajna
Earth Creations
Engel
Froy & Dind
Knowledge Cotton Apparel
Lana
Leela Cotton
Living Crafts
Madness
Marie Cabanac
Mud
Peau Ethique

Earth creations:

De t-shirts van Earth Creations komen uit Amerika. De mensen van Earth Creations ondersteunen de Fair Trade en Sweatshop-free (fairwear) filosofie voor een duurzame samenleving. Het doel is om de hoogste kwaliteit producten te kunnen maken door mensen die een fair loon betaald krijgen, of ze nu in Amerika of in een ander land het werk doen. De meeste van de shirts worden gemaakt in de staat Alabama, USA. De medewerkers krijgen een fair loon en werken in een propere en veilige omgeving. De mensen die er werken staan geheel achter wat ze produceren.

De T-shirts die wij van hen verkopen zijn biologische katoen en zijn niet gekleurd (écru) of op een natuurlijke wijze gekleurd met klei.

De natuur is wonderlijk: tijdens miljoenen jaren van geologische veranderingen, heeft de natuur een rijk aanbod aan gekleurde klei gevormd. De kleuren variëren van uitbundig rood en geel, die meer aan de oppervlakte liggen, tot minder frequent voorkomende kleuren, dieper in de grond.

Martin en Joy van Earth Creations, altijd onderweg met emmers in de truck en de ogen open, hebben jaren onderzoek gedaan naar plaatsen voor goede klei. Het zuidoosten van de USA heeft een rijk geologisch verleden en daardoor zijn er vele kleuren klei te vinden. De klei is goed als hij fijn is, weinig steentjes bevat, rijk van kleur is en puur, niet gemengd met andere soorten klei. De klei wordt goed vermalen en geweekt in water om dan zo de kleur op de shirts over te brengen.
De T-shirts zijn voorgekrompen en de kleur is, ook na herhaaldelijk wassen, blijvend, al kan de tint na verloop van tijd iets veranderen, een beetje zoals je favoriete jeans dat ook doet.

Earth Creations shirts zorgen voor een fijn draaggevoel, heerlijk, natuurlijk en eerlijk.

Bron :http://www.earthcreations.net/


Engel

Dit bedrijf heeft de filosofie dat producten niet eerst over de halve wereld moeten zwerven voordat ze uiteindelijk bij de consument terecht komen. Daarom produceert Engel Natur alles volledig in Duitsland. Niet alleen wordt de kleding daar gebreid of geweven, zelfs de wol wordt uit Duitse schapenteelt verworven. Engel was al producent van stoffen luiers in de jaren 1960. Door het gebruik van onbehandeld katoen in 1982 begon het bedrijf zich te concentreren op de natuurlijke textiel op een voorbeeldige en consequente manier. Nu is alle katoen gecontroleerd volgens de IVN voorwaarden.

Naast biologisch katoen gebruiken ze de beste biologische virgin Merino wol, al dan niet met zijde alsook biologisch katoen met zijde. Alle kleurstoffen die ze gebruiken zijn vrij van zware metalen en zijn altijd vrij van schadelijke AZO-kleurstoffen. Voor het kleuren van de wollen textiel gebruiken ze alleen reactieve kleurstof, die bijzonder goed met vezels verbindt en opvalt door zijn uitstekende kleurvastheid. Ze onthouden zich van elke vorm van chemische afwerking. In principe dienen alle gebruikte middelen bio-afbreekbaar te zijn en mogen ze bodem, lucht en water niet vervuilen. Alle metalen onderdelen die ze gebruiken zijn vrij van nikkel; andere materialen komen uit hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen.


Hun assortiment bevat nu : wasbare luiers, ondergoed voor baby's, kinderen en volwassenen, een assortiment nachtkleding voor kinderen en baby's, baby bovenkleding evenals een kleine reeks van fleece kleding uit pure Merino scheerwol voor baby's, kinderen en volwassenen .

http://www.engel-natur.de


Ethic wear -Marie Cabanac

Duurzame ontwikkeling toegepast op kleding en mode

De ethische waarden die ze nastreven :

Respect voor onze leefomgeving : Ethic Wear gebruikt ecologische en natuurlijke materialen : biokatoen ( alle katoen die ze gebruiken is van gecertificeerde biologische landbouw), hennep, linnen en gerecycleerde stoffen. Het verven en andere productieprocessen gebeuren zonder zware metalen en zonder azoverbindingen.

Respect voor de werkomstandigheden van de arbeiders : Ethic Wear verzekert zich van het respect voor mensenrechten en van de 8 sleutelconventies van de OIT gedurende het ganse productieproces en/of van het label fair trade ( Max Havelaar)

Respect voor de drager van de kledij : Marie Cabanac creëert voor Ethic Wear comfortabele kledij, naar waarde geschat voor hij of zij die ze draagt.


Lana

Het Duitse Lana natural wear ontwerpt en produceert degelijke zomer- en wintercollecties voor vrouwen, kinderen en baby's. Lana staat voor harmonie in kleur en vorm, is zeer toegankelijk en gemaakt uit kwaliteitsvolle materialen met een degelijke afwerking.

Vandaag is Lana een van de meest succesvolle en meest gerespecteerde fabrikanten van biokledij.
Ze slagen erin om een heel uitgebreide trendy maar ook chique collectie te maken die een positieve uitstraling geeft en dit doen ze al 20 jaar lang!

Vandaag de dag werkt Lana met een uitgebreid netwerk van primaire producenten en kleine bedrijven om samen te streven naar dezelfde doelen. Zij zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Global Organic Textile Standard (GOTS). Ze kiezen om binnen europa te produceren om zo transport zo beperkt mogelijk te houden.

Kenmerken van hun BIOLOGISCHE textielproductie :
*Alleen katoen uit gecontroleerde biologische teelt
*Meestal wol uit gecontroleerde biologische veehouderij
*Geen chloor bleekmiddel, geen formaldehyde
*Vrij van zware metalen en niet-giftige kleurstoffen (geen kankerverwekkende AZO kleurstoffen)
*Geen kunstharsafwerking
*Chemische behandeling enkel op thermisch-mechanische middelen
*Milieuvriendelijke en energiebesparende methoden
*Knopen gemaakt van natuurlijke materialen, metalen onderdelen nikkelvrij
*Naleving van sociale criteria en gezondheids-en veiligheidsmaatregelen tijdens het gehele productieproces

Bron : http://www.lana-naturalwear.de

Leela cotton

Het Duitse Leela Cotton biedt een min of meer vaste collectie vrijetijdskledij aan voor baby's, kinderen, dames en heren. Ze gebruiken enkel stoffen die SKAL gecontroleerd zijn en dus biologisch geteeld zijn. Ook de verven bevatten geen chemische toevoegingen en geen zware metalen. Ze voelen dan ook zeer aangenaam en zacht aan, ideaal voor kledij die rechtstreeks in contact komt met de huid. Ook de toebehoren zoals knopen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en kokos. De ritsen zijn gemaakt uit metaal zonder nikkel. En ook het stikgaren is in gemerceriseerd katoen. Met andere woorden: deze kledij is zeer geschikt voor mensen met allergieproblemen.

De productie vindt plaats in een familiebedrijfje in Turkije. Door de kleinschaligheid en de transparantie kunnen correcte sociale omstandigheden tijdens de productie gegarandeerd worden.

De kledij die gemaakt wordt is ontworpen door Eva Masch . Een perfecte mix tussen ecologisch en sociaal bewustzijn, en mooie, comfortabele kleren is het resultaat.

http://www.leelacotton.de/